EvaQ: IoT-platform voor nieuwe generatie noodverlichting

By 8 juli 2019

EvaQ: IoT-platform voor nieuwe generatie noodverlichting

Uitdaging

Oplossing

cirkel

Advisory

Vanuit een service design-aanpak hebben we het ecosysteem en de (werk)processen van de noodverlichting goed in kaart gebracht. Al snel kwam we achter het belang van constante monitoring van de evacuatie- en noodverlichtingsarmaturen en het vervroegd opsporen van potentiële incidenten, zoals een defecte batterij (prediction maintenance).

cirkel

Strategy

INFO ontwierp een (IoT)-platform dat de gehele lifespan van nood- en evacuatieverlichting omvat. Hierdoor kunnen onderhoud en ondersteuning gerichter plaatsvinden, waardoor onderhoudskosten omlaag kunnen worden gebracht.

cirkel

Delivery

We koppelde de technologie van EvaQ Lighting via een mesh-netwerk aan de cloud. Daarnaast leverden we alles van een app tot een backoffice-applicatie. Dankzij een AI-algoritme worden potentiële incidenten snel opgespoord, wat de onderhoudskosten drukt. Op termijn zullen we de slimme noodverlichting van EvaQ Lighting aan elkaar verbinden om dynamische vluchtroutes te kunnen creëren, afhankelijk van de noodsituatie.

Resultaten

24/7

Dankzij de EvaQ Services app is het digitale logboek altijd up-to-date en kan er efficiënter aan wettelijke verplichtingen worden voldaan.

2x

Sneller vluchten

De hoogste veiligheid tegen de laagste kosten

“Om maar direct met de deur in huis te vallen: De EvaQ Services app is een doorslaand succes waarvan de toegevoegde waarde snel is ontdekt door onze klanten. De samenwerking met en de handelswijze van het team van INFO heb ik als bijzonder deskundig en plezierig ervaren.”

Michael ten Wolde, EvaQ

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand artikelen en blogs over innovatie en onze podcast.